In jouw buurt

De Zorgcirkel beveelt mantelzorgcafé 't Koetertje warm aan. Een initiatief van Stad Poperinge en !DROPS.

Mantelzorg bestaat in vele vormen en is bij iedereen weer anders. Bij de een is de zorg voor een ander geleidelijk aan gegroeid en een ander is na een plotselinge crisis mantelzorger geworden.

Hoe dan ook: slechts weinig mantelzorgers hebben de gelegenheid gehad hun rol bewust en weloverwogen op zich te nemen. Als mantelzorger is het dan ook prettig om hierover met elkaar van gedachten te wisselen, als mantelzorgers onder elkaar. Met dit in het achterhoofd werkte Poperinge samen met !DROPS om een mantelzorgcafé op te starten.

!DROPS is een sociaal innovatiebureau uit Gent. Ze werkten onder andere reeds een jaar succesvol samen met Veurne en Koksijde. Om de Poperingse mantelzorgers warm te maken voor dit initiatief geven we graag enkele ervaringen mee van de mantelzorgers in Koksijde.

  • 'Het maakt niet uit voor wie men zorgt, mantelzorgers verstaan elkaar'
  • 'Zonder veel woorden kan je hier je hart luchten'
  • 'Door naar hier te komen, krijg je een gevoel van erkenning voor al je werk'
  • 'Door naar het mantelzorgcafé te komen ben ik mij ervan bewust geworden dat ik moet genieten en genietbaar blijven, ondanks de zorgen voor mijn partner'

Het mantelzorgcafé gaat maandelijks door op de 1ste dinsdag van de maand, telkens in De Bres.

Naast de maandelijkse Mantelzorgcafés waar mantelzorgers elkaar ontmoeten en informatie kunnen krijgen rond zelf gekozen thema’s, start op 2 juli 2019 het digitaal platform ‘De MantelzorgHubs Online’. Die nieuwe website wil alle Mantelzorgcafés in Vlaanderen bundelen.
Ook ’t Koetertje krijgt zijn eigen platform voor mantelzorgers. Door je aan te melden krijg je toegang tot een interessante informatiedatabank, lokale nieuwtjes en activiteiten, kan je andere mantelzorgers leren kennen en al jouw vragen stellen. Er zal bovendien een chatroom zijn waar je gezellig kan keuvelen met andere mantelzorgers binnen je gemeente.

 

Meer info is te verkrijgen bij Karlijn Debruyne - karlijn.debruyne@poperinge.be of 0470 52 18 39.

Van harte welkom voor een koetertje !

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

loading
De Zorgcirkel © 2021
logo netcrew smallWebdesign by Netcrew - Powered by E-means

Om u beter van dienst te zijn, maakt deze website gebruik van cookies. Als u verder surft op deze website gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.